Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα - Μία συνταγή της Αρκαδίας

Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα - Μία συνταγή της Αρκαδίας
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετούλες
1 1/2 κιλό χόρτα του βουνού (άγρια ραδίκια, βρούβες, ζοχιές, μυρώνια, καυκαλίθρες, παπαρούνες κ.λπ.)
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τον μπακαλιάρο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα στα τρία. Τα βράζουμε δέκα λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τον μπακαλιάρο και από πάνω τα χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τέσσερα ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου