Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί

Μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
800γρ. πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε μικρές φέτες
1 ½ ποτήρι πολτό φρέσκιας ντομάτας
3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
Αλάτι, πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε εντελώς τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο ή τρία (ανάλογα με το μέγεθός τους). Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια λίγο μικρότερα από τις μελιτζάνες. Σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε λίγο από το μετρημένο λάδι, προσθέτουμε κρεμμύδι, μελιτζάνες και πατάτες και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Μετά προσθέτουμε τα σκόρδα, την ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι, το ξυλάκι της κανέλας και λίγο αλατοπίπερο. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι. Όταν κοχλάσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι μελιτζάνες. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα φύλλα του μαϊντανού και δοκιμάζουμε για να προσαρμόσουμε το αλατοπίπερο στα γούστα μας.
Σημείωση: Στη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε το φαγητό αλλά σείουμε την κατσαρόλα κάθε τόσο για να μην κολλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου