Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Χαλβάς της Εράτυρας Κοζάνης

Χαλβάς της Εράτυρας Κοζάνης
Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζάνια του τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Λιγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
κανέλλα
 
Εκτέλεση
Καίμε καλά το σπορέλαιο, εν συνεχεία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρτίζουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσει αλλά να μην καβουρτιστεί πολύ. Συγχρόνως σε ένα άλλο σκεύος, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που έχουμε ζεστάνει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό με τη λιωμένη ζάχαρη στο καβουρτισμένο σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε αργά έως ότου αρχίσει να πήζει. Μόλις αρχίσει να πήζει ο χαλβάς, ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μία βανίλια. Όταν πήξει αρκετά, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος για να κρυώσει. Όταν κρυώσει τελείως και μπορεί να κοπεί σε κομμάτια μπορούμε να το σερβίρουμε. Γαρνίρεται με κανέλλα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου