Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Υλικά
1 χοντρό χταπόδι 2 κιλά περίπου
1- 1 1/2 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες κομμένες σφήνες και τοποθετημένες γύρω-γύρω. Ρίχνουμε το λάδι και τα τριμμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού μέσα στο ταψί. Αλατίζουμε μόνο τις πατάτες, ρίχνουμε πιπέρι σε όλο το περιεχόμενο του ταψιού και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι το χταπόδι να γίνει τρυφερό. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό για να μείνει στο τέλος με τη σάλτσα. Σβήνουμε το φούρνο και ρίχνουμε το κρασί στο ταψί και το κουνάμε. Σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου