Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πίτσα με τσακώνικη μελιτζάνα

Πίτσα με τσακώνικη μελιτζάνα

Υλικά (Για 6 κομμάτια)
(Για τη ζύμη)
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαγιά
½ κούπα νερό
Αλάτι

(Για τη Γέμιση)
2 ντοματίνια για τη σάλτσα ψιλοκομμένα
Βασιλικός – ρίγανη
1 κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
2 μελιτζάνες τσακώνικες σε φέτες τηγανισμένες
1 κρεμμύδι σε φέτες κομμένο
1 κούπα τυρί φέτα
1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
1 ντομάτα σε ροδέλες
4 ελιές κομμένες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, τη μαγιά, το αλάτι και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα.
Τηγανίζουμε τις τσακώνικες μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τη ζύμη με τα άκρα προς τα επάνω. Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα τομάτας. Ρίχνουμε το βασιλικό και τη ρίγανη, το κίτρινο τυρί, τις τηγανισμένες τσακώνικες μελιτζάνες, τη φέτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές.
Τέλος την τομάτα σε στρογγυλά κομμάτια και λίγο λάδι για το ψήσιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου