Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μοσχάρι με κυδώνια

Μοσχάρι με κυδώνια
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 
1 κιλό κυδώνια 
1/2 φλιτζάνι βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι λάδι 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτάλια πιπεροσαλάτα ή τοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης 
1 ξυλαράκι κανέλλα 
1 κουταλιά ζάχαρη 
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουνε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια και κατόπιν και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα δυο κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι και την πιπεροσαλάτα η τον τοματοπολτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για μία ώρα περίπου. Ανακατεύουμε προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα. Μέχρι να βράσει το κρέας, σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα κυδώνια. Όταν βράσει το κρέας, το βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα κυδώνια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου