Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Ρεβύθια σκορδαλιά - Μία συνταγή της Αρκαδίας

Ρεβύθια σκορδαλιά - Μία συνταγή της Αρκαδίας
Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Το χυμό μισού λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ταχίνι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το άλεσμα στο μπλέντερ ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Το βάζουμε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Σερβίρεται δροσερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου