Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες τσακώνικες με τραχανά

Μελιτζάνες τσακώνικες με τραχανά

Υλικά
10 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες
Τραχανά 2 μπολ (παγωτού)
Τοματοπολτό από 4 φρέσκιες ντομάτες
Αλάτι / πιπέρι / ελαιόλαδο/ κανέλλα
Σκόρδο / κρεμμύδι / δυόσμος
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Τις τηγανίζουμε με λάδι. Αφαιρούμε από το τηγάνι το λάδι που χρησιμοποιήσαμε. Βάζουμε νέο λάδι και κόβουμε πολύ ψιλό κρεμμύδι, σκόρδο και δυόσμο. Όταν ζεσταθεί το λάδι και τα χορταρικά μαραθούν (χωρίς να καούν) προσθέτουμε την τομάτα, το πιπέρι, την κανέλλα.
Μόλις βράσει το φαγητό προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε και τις μελιτζάνες να βράσουν για δέκα λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Προσέχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. (Χρειάζεται προσοχή γιατί αυτό το φαγητό “πιάνει” εύκολα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου