Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Τηγανίτες

Τηγανίτες

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Χλιαρό  νερό
Εκτέλεση
Σε μία μικρή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και αφήνουμε  τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Όταν φουσκώσει η ζύμη την κόβουμε μικρά κομμάτια, τα κάνουμε δακτυλίδια και τα τηγανίζουμε σε  καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα ή τυρί φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου