Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μπάμπο

Μπάμπο
Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό
1 κιλό κρέας μοσχάρι
1/4 του κιλού συκώτι
1 ½ φλιτζανάκι ρύζι
1 πράσσο ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
μαύρο πιπέρι αλάτι
Έντερο ξερό για γέμισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας και το συκώτι σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Εκτός από το έντερο. Πλένουμε το έντερο πρώτα με λεμόνι και μετά πολλές φορές με νερό. Ανοίγουμε το έντερο και με ένα μεγάλο χωνί το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Το δένουμε και από τις δύο μεριές. (Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε).
Στη συνέχεια το βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Ή το βάζουμε σε ένα ταψί, το μισοσκεπάζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου