Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μικρασιάτικες μελιτζάνες ιμάμ

Μικρασιάτικες μελιτζάνες ιμάμ

Υλικά
6 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζάνι φυλλαράκια μαϊντανού
1 ποτηράκι κρασιού πολτό ντομάτας
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι 
Εκτέλεση
Με μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τα πράσινα σκληρά μέρη της μελιτζάνας, αφήνοντας το κοτσανάκι στη θέση του για ομορφιά. Ακουμπάμε τις μελιτζάνες και κάνουμε στην όψη που φαίνεται δύο χαρακιές κατά μήκος χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω.
Τις μισοτηγανίζουμε και τις βάζουμε  στο τρυπητό να φύγει το πολύ λάδι. Στο μεταξύ βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Όταν “πέσουν”, ανακατεύουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε συγκρατημένα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Απλώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με τα χαραγμένα μέρη από πάνω. Με πιρούνι διευρύνουμε το άνοιγμα προσεκτικά να μην τρυπήσει το φλούδι. Μοιράζουμε το μείγμα κρεμμυδιών μέσα στις μελιτζάνες ,περιχύνουμε κάθε μία με τον πολτό τομάτας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C – 200 ο C, 45-60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου