Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Κατσίκι με Ραβιόλες

Κατσίκι με Ραβιόλες
Υλικά
 3 κιλά κατσικάκι, σε μερίδες
 1/2 κούπα λάδι
 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τις ραβιόλες
 300 γρ. αλεύρι δυνατό
 1/2 κουταλάκι αλάτι
 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα

για τη γέμιση
 300 γρ. μυζήθρα Χανιώτικη ή ανθότυρο
 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
Ατομα: 6 - 8
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 45'

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τις ραβιόλες. Σ' ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι. Κάντε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα τ' αυγά. Παίρνοντας λίγο, λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ζυμώστε, να γίνει ζύμη απαλή και λεία, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάστε τη σε μπάλα κι αφήστε τη να σταθεί 30'. Ετοιμάστε τη γέμιση. Πατήστε τη μυζήθρα μ' ένα πηρούνι, να λιώσει κι ανακατέψτε τη με το δυόσμο. Πάρτε κομμάτια ζύμης κι ανοίξτε τα με τον πλάστη σε πολύ λεπτά παραλληλόγραμμα φύλλα ή περάστε τα από μηχανή ζυμαρικών, αλευρώνοντάς τα κάθε φορά. Βάλτε 1 κουταλάκι από τη γέμιση κατά διαστήματα, σε όλο το μήκος των φύλλων, σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. Βρέξτε με λίγο νερό τα ενδιάμεσα χωρίσματα, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό πινελάκι και σκεπάστε μ' ένα δεύτερο φύλλο. Κόψτε με τον τροχό, να σχηματίσετε ραβιόλες, κλείνοντας τη γέμιση ανάμεσα σε δύο φύλλα. Τοποθετήστε τις ραβιόλες σε ταψί αλευρωμένο, τη μια πλάι στην άλλη, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τις να σταθούν στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τις μερίδες του κρέατος και το κρεμμύδι. Ρίξτε 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε 1 ώρα και 30' περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το δυόσμο και συνεχίστε το μαγείρεμα 15' ακόμη ή ώσπου το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Βράστε τις ραβιόλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό 10' και στραγγίστε τις. Τοποθετήστε τις μερίδες του κρέατος σε πιατέλα και τριγύρω βάλτε τις ραβιόλες. Περιχύστε με τη σάλτσα του φαγητού, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως. Εναλλακτικά, για πλούσια γεύση, περιχύστε τις ραβιόλες με λίγο ζεστό στακοβούτυρο και πασπαλίστε τις με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου