Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Ταρτόρι - Ένας ουζομεζές από τη Νάουσα

Ταρτόρι - Ένας ουζομεζές από τη Νάουσα
Υλικά
400γρ μπαγιάτικο ψωμί (μόνο ψίχα)
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
2-4 σκελίδες σκόρδο
50γρ. καρύδι τριμμένο 
λίγος δυόσμος
λίγο αλάτι 
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει. Αφού μαλακώσει το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε στο μίξερ. Έπειτα χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με το αλάτι, το λάδι, και το ξύδι. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. (Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο καρύδι.)

Μία εναλλακτική εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε μία δροσιστική σούπα για το καλοκαίρι, αφού ετοιμάσουμε το μείγμα, το αραιώνουμε με λίγο νερό και προσθέτουμε ψιλοκομμένο αγγούρι και λίγο ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου