Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες τηγανητές σκορδαλιά

Μελιτζάνες τηγανητές σκορδαλιά

Υλικά
4 μελιτζάνες τσακώνικες κανονικές
10 κανονικές πατάτες
300γρ. καρυδόψιχα
1 μπολ φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι ξύδι
ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο κανονικές
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά: Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε. Τις περνάμε στο μύλο να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα και την τρίβουμε πολύ ψιλή. Ανακατεύουμε τον πουρέ, την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και όσο λάδι χρειαστεί για να είναι η σκορδαλιά πηχτή.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, όπως επιθυμούμε (κατά μήκος ή σε ροδέλες). Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Για να τις τηγανίσουμε μπορούμε να τις αλευρώσουμε ή όχι. Σερβίρονται σε πιατέλα μόνες και συνοδεύονται με ένα μπολ όπου έχουμε τη σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου