Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Τυρόπιτα (Κουλούρα) - Μία συνταγή της Λευκάδας

Τυρόπιτα (Κουλούρα) - Μία συνταγή της Λευκάδας
Υλικά
15 φύλλα χωριάτικα
1 κιλό τυρί φέτα
17 αβγά
1 κιλό λάδι (περίπου)
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, αφού λαδώσουμε το καθένα. Σε ένα μπoλ έχουμε χτυπήσει τα αβγά, ενώ σε ένα άλλο έχουμε τρίψει το τυρί σε χοντρά κομμάτια. Κάθε δύο φύλλα (που τα έχουμε λαδώσει) πασπαλίζουμε με τυρί και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τα χτυπημένα αβγά. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Χτυπάμε ένα αβγό με λίγο λάδι και αλείφουμε το τελευταίο φύλλο για να κάνει κρούστα. Ψήνουμε σε 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου