Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Μελιτζανοπίλαφο Χιώτικο

Μελιτζανοπίλαφο Χιώτικο


Υλικά
4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ποτήρι πολτό φρέσκιας ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
Δυόσμο όσο θέλετε
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι άσπρο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι στο μισό λάδι. Στο τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με λίγο νερό για να σιγοβράσει το φαγητό. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι, το πιπέρι, λίγο αλάτι, το μαϊντανό και το δυόσμο.
Όταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες, βάζουμε νερό αρκετό για να απορροφήσει το ρύζι και, μόλις κοχλάσει, το ρίχνουμε κι αυτό πλυμμένο. Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα για να μη χαλάσει η όψη του φαγητού. Αλατίζουμε. Σείουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα και προσέχουμε να μην στεγνώσει εντελώς.
Το σερβίρουμε με λεμόνι στυμμένο από πάνω, όπως το κάνουν στα νότια χωριά της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου