Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Μπεκρή Μεζέ

Μπεκρή Μεζέ
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
3 κουταλιές πιπεροσαλάτα
8 ντομάτες λιαστές σε λάδι
4 μπαχάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλυτζ. λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ με το κρασί, τη μουστάρδα, ένα φλιτζάνι λάδι και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Την άλλη μέρα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την πιπεροσαλάτα, το μαριναρισμένο κρέας με το ζουμί του και ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει, προσθέτοντας δύο ποτήρια ζεστό νερό και την τριμμένη ντομάτα. * Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράζει για τρεις ώρες περίπου (εξαρτάται από τη δύναμη της φωτιάς), ωσότου μείνει με τη σάλτσα του. Δέκα λεπτά προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες.
* Εάν προτιμάμε μπορούμε σε αυτό το σημείο να βάλουμε το φαγητό σε ένα ταψί και να το βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου