Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

Υλικά
2 κιλά κατσικάκι γάλακτος (σπάλα)
20 αγκινάρες
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
200 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Ετοιμασία
1.Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί με το βούτυρο και λίγο νερό. Ψήνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.
2.Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε καλά με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
3.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, τις δύο κουταλιές λάδι και βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
4.Οταν γίνει το κατσικάκι βάζουμε τις αγκινάρες ανάμεσα στο κρέας.
5.Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για λίγη ώρα (μέχρι να ροδίσει και να πήξει το γιαούρτι με τα αυγά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου