Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μοσχάρι ραγού με μελιτζάνες

Μοσχάρι ραγού με μελιτζάνες

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
800γρ. σπάλα μοσχαρίσια
80γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
20γρ. τοματοπελτέ
ελαιόλαδο, δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια 50γρ. περίπου, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχάρι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά, το αλάτι, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες «κυδωνάτες». Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί προσεκτικά για να μη λιώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, σάλτσα από το μοσχαράκι που έχει βράσει και βάζουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμες σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου