Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Μελιτζανοσαλάτα με φέτες μελιτζάνας

Μελιτζανοσαλάτα με φέτες μελιτζάνας

Υλικά
2 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες
1 κιλό μεγάλες πιπεριές
4-5 τομάτες με πολύ ψίχα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
6-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
150ml ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζουμε. Όταν τις βγάλουμε, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Τηγανίζουμε και τις πιπεριές, αφαιρούμε το φλούδι και τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε φαρδιές λουρίδες. Κόβουμε φέτες τις τομάτες και τις τηγανίζουμε  κι αυτές.*
Σε βαθύ μπολ απλώνουμε φέτες μελιτζάνας σε μια στρώση, από πάνω στρώνουμε πιπεριές, ντομάτες και πάλι μελιτζάνες κ.ο.κ. μέχρι να εξαντλήσουμε όλα τα υλικά και να γεμίσει το μπολ. Κάθε φορά που στρώνουμε τα υλικά, τα ραντίζουμε με ξύδι ανακατεμμένο με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη για να μη μείνει αέρας. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δυο μέρες μέχρι να ωριμάσει η γεύση του. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, το στολίζουμε και είναι σαν μικρή τούρτα.
Κόβουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
*Μελιτζάνες, πιπεριές, τομάτες: μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο αφού τις ραντίσουμε με ελαιόλαδο. Θα γίνει πιο ελαφριά η σαλάτα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου